Zsemlés

2012.04.25. 12:26

Közhely, de igaz: a hét közepére megnő a pontagyúak/autisták száma a Lövölde téren (persze nemcsak ott). A minap egy láthatóan pályát tévesztett egyetemi docens/rektor/adjunktus négyfogú talicskás paraszt érdeklődött a Szőke Kolbásztanya hamburgerei iránt:

-Napot! (legalább köszönsz barom, nem verem ki azonnal a négy fogad). Hamburger milyen van?

-Jó napot kívánok, uram! Sima, sajtos, baconos, prémium, szimplán vagy duplán. De amúgy Önnel szemben van kifüggesztve az ártábla, ott láthatja a teljes kínálatot.

-Nekem egy zsemléset adjon.

-Zsemléset, uram? Az milyen?

-(Ingerült kocsmaarc felvesz) HOGYHOGY AZ MILYEN? HÁT ILYEN ZSEMLÉBEN VAN!

-Milyen zsemlében, uram?

-ABBA A RÉGIBE! OLYAN PUFIBA!

-Értem. Puffancs zsemlére gondol, amiben régen adták a hamburgereket.

-JA, VAN OLYAN?

-Van, uram. Mit tehetek akkor a hamburgerbe?

-HÁT MI AZ HOGY MIT. HÚST, ZÖLDSÉGET, MEG VALAMI "SZÓSZT"!

-Szószt? Szószunk nincs, ketchup, mustár, ma...

-MUSTÁR, HÁ MIVEL ESZIK A HAMBURGERT, NEM AZZAL?

-Ízlés dolga, kedves uram. De máris kész. 

-MENNYI AZ ANNYI?

-450, URAM.

-CSODA, HOGY LEHET KAPNI!

(Ezért az utolsó mondatért amúgy is egy rozsdás fémhordóval kéne téged agyonverni, de ebbe már bele sem megyek.)

Amúgy érdekes dolgok szoktak eszembe jutni, amíg összeállítom egy ilyen genetikai maradéknak az ételt, és csak a jó nevelés, meg az a kevés üzleti érzék mondatja velem azt, hogy ne szórjam meg a hamburgert egy kis hangyairtóval, netán meg ne locsoljam cif tisztítószerrel, szósz gyanánt.

Ja, és 40 fokos nyarat mondanak Aignerék. Aki nem tudná, itt a büfében olyankor 50-60 fok van. Nagyon-nagyon félek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kolbasztanya.blog.hu/api/trackback/id/tr134472506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása